Dermalight 80 – lampa pieptan cu UV-A

Pieptene cu UV pentru fototerapie, care asigură o distanță prestabilită de la lampă la scalp și asigură pătrunderea luminii printre firele de păr. Folosita in tratarea afectiunilor dermatologice ale scalpului, dar si a portiunilor mai mici de piele (de ex. maini, coate, scobitura genunchiului, etc.).
Dispozitivul emite raze UV-A, UV-B de bandă largă, UV-B de bandă îngustă 311nm sau woodlight, care sunt direcționate către scalp prin pieptănul fotoconductor detașabil. După deconectarea acestuia, lampa poate fi utilizată pentru tratarea părților mai greu accesibile ale corpului uman.
Lampa UV este protejată de un ecran din plexiglas, care protejează dispozitivul împotriva contaminării, fiind ușor de curățat și dezinfectat.
Indicații : dermatite atopice (neurodermatite), acnee, psoriazis, vitiligo, tratamente PUVA, micoze, mutații pigmentare, eritrasma, neorufibromatoză, favus, tricobacterioză axilară, Morbus Bourneville Pringle.

Orice tratament incepe printr-un consult care stabileste tratamentul individualizat, modalitatile de aplicare, de asemenea daca e necesara o pretatare a suprafetei bolnave (indepartarea crustelor).