casca Kavel Photolaser

LLLT este o terapie care câștigă tot mai mult teren în tratamentul alopeciilor, mai ales al alopeciei androgenetice.
LLLT (low level light/laser therapy) este un tratament non-invaziv, nedureros care folosește principiul fotobiomodulării.

Terapia se bazează pe expunerea țesuturilor la lumină cu diferite lungimi de undă (650-1200 nm). Efectele terapiei cu lumină diferă în funcție de lungimea de undă folosită.


Lumina roșie (630-635 nm) reduce inflamația scalpului, crește fluxul sangvin la nivelul papilei firului de păr și determină îngroșarea firelor de păr; casca KAVEL PHOTOLASER are două surse concomitente de lumină roșie: una de tip low level laser și una de tip LED.

Lumina infraroșie (780 nm) ameliorează microcirculația la nivelul scalpului, stimulează sinteza de factori de creștere și crește densitatea firelor de păr în zona occipitală și a vertexului.  

Atât lumina roșie cât și cea infraroșie determină reîntoarcerea în faza de anagen a firelor trecute în telogen și cresc proliferarea celulară din firele de păr aflate în anagen.

Lumina verde (520 nm) are efect favorabil în dermatitele seboreice, iar lumina albastră (425 nm) are efect antibacterian și de prelungire a duratei anagenului.

Casca KAVEL PHOTOLASER are în plus funcția de câmp electromagnetic pulsat care determină vasodilatație și stimulează producția de factori de creștere.


Pe lângă efectele directe asupra folicului pilar, terapia cu lumină ajută regenerarea tisulară și are  efect antii-inflamator având rol favorabil și într-o serie de afecțiuni precum alopecia areata, effluvium anagen postchimioterapie, dermatită seboreică, foliculită scalp etc.


Terapia LLLT este o terapie adjuvantă celorlalte tipuri de terapie ale alopeciei – NANOTERAPIE – nu este dureroasă, ajută la recuperarea mai rapidă după mezoterapie/PRP scalp. Tratamentul durează 15 minute, se face de 2-3 ori pe săptămână, minim 3 luni.