Peeling chimic  de Nanotehnologie – Tratament pentru acnee si cicatrici acneice,  rozacee/ cuperoză,  pete hiperpigmentare/ melasmă, vitiligo,  vergeturi,  riduri,etc

Ridurile fine, petele care se datorează expunerii la soare sau leziunile cauzate de acnee nu mai sunt un motiv de îngrijorare – pentru ele există peelingul chimic.

Atenţie!  O eficienţă maximă depinde de un grad de profunzime optim şi o perioadă a anului bine aleasă.

În ce constă peelingul chimic

Peelingul chimic este o metodă de întinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. În funcţie de particularităţile şi problemele tenului, acesta se realizează prin mai multe grade de profunzime şi cu substanţe diferite.

“Intervenţia noninvazivă are capacitatea de a rezolva personalizat imperfecţiunile tenului, prin posibilitatea alegerii nivelului de penetrare a epidermei: superficial, mediu sau profund. În funcţie de caracteristicile pielii se poate opta pentru una dintre cele trei variante, ele putând fi parcurse şi progresiv dacă este nevoie.
Mai apoi, în funcţie de profunzimea stratului de piele care trebuie revitalizat se alege şi tipul de agent folosit.”

Beneficiile peelingului chimic

Peelingul chimic soluţionează problema ridurilor fine de expresie de sub ochi şi din zona gurii, dar şi pe cele cauzate de expunerea excesivă la soare, îmbătrânire sau factori ereditari. În plus, se adresează tenurilor care suferă de acnee sau care au rămas cu cicatrici în urma acestora, diminuează pistruii şi intensitatea petelor solare, dar şi a celor pigmentare.

 

Datorită spectrului larg de acţiune şi a efectelor scontate, este importantă alegerea perioadei în care se programează această intervenţie:

“Peelingul nu trebuie aplicat pe pielea deja bronzată, pentru că unele tratamente pot provoca arsuri sau prurit. Deoarece în urma acestor tratamente pielea este sensibilizată, nici expunerea ulterioară la soare nu este recomandată. Aşadar, perioadele de evitat sunt atât vara, cât şi iarna, atunci când zăpada reflectă razele UV.”.

De la ce vârstă este indicat peelingul chimic?

Dacă discutăm despre tratarea acneei, folosirea peeling-ului chimic poate să înceapă chiar de la vârsta de 18 ani şi chiar şi mai devreme, în jurul vârstei de 17 ani (intervenţia se realizează cu acordul părinţilor). Dacă discutăm despre peeling-ul chimic ca modalitate de întreţinere şi eliminare a ridurilor fine este indicat să se opteze pentru această intervenţie începând cu vârsta de 30 de ani.

Cărui tip de ten este recomandat?

Nu există o indicaţie specifică în funcţie de tenul tratat ci mai degrabă de natura problemelor tratate şi aici intervin cele trei categorii de peeling: superficial, mediu, profund. În funcţie de gravitatea afecţiunii tratate sau de profunzimea ridurilor şi ţinând cont de vârstă se optează pentru una dintre cele trei proceduri.

Contraindicaţii peeling chimic

Nu este recomandat peeling-ul chimic în caz de: alergii specifice la substanţele chimice folosite, alergii specifice la anestezic, deoarece peelingul profund se realizează sub anestezie, insuficienţă renală/hepatică, boli sistemice decompensate, sarcină.